fbpx

Het brein her-programmeren

Om onze bagage af te gooien moeten we onze emoties en trauma’s helen, hiervoor hebben we onze hogere breindelen nodig die garant staan voor compassie, begrip en vernieuwing. Cortisol (een stres hormoon) beschadigd het brein en vooral de hippocampus, het deel van het brein dat we nodig hebben om onze emoties en trauma te verwerken en nieuwe dingen te leren.

Gelukkig kunnen wij ons brein repareren door een aantal simpele veranderingen in leefstijl in combinatie met de juiste voeding en supplementen. Dit is ook de sleutel voor toegang tot onze hogere breindelen die ik in mijn volgende blog bespreek.


Spirituele oefeningen vormen de basis voor neuroplasticiteit: Het aanleggen van nieuwe netwerken in onze hersenen die bepaalde overtuigingen vormen.


Supplementen, voeding en leefstijl vormen de basis voor neurogenese: Het aanmaken van nieuwe hersencellen ter bevordering en ter behoud van de hersenfunctie.

Ook interessant

Ons brein repareren

Onze lagere breindelen blijven dezelfde oude verhalen en overtuigingen herhalen, pas wanneer we toegang krijgen tot onze hogere breinfuncties kunnen we onze zware bagage afschudden.

Lees verder

Job van Sas

Sjamaan

Voedingsdeskundige

Lifestyle coach

Vega(n) Chef

Het verruimen van bewustzijn en
levenskwaliteit vergroten
dat is mijn doel

Job van Sas

mijn favorieten
Helende reis